A CASA NOSTRA

Crònica de l'actualitat del Llull

Curs 2013-14

RTVV DESAPAREIX

Ahir pel matí va concloure el judici de l' ERO de RTVV. El jutge va dictar nul l'ERO i l'empresa havia de tornar a contratar als empleats despatxats. Eixa mateixa vesprada la Generalitat va declarar tancada la televisió.

El jutge havia declarat nul l'ERO ahir matí i a les 19:00 del mateix dia la Generalitat tancava RTVV davant la decisió del jutge de obligar-la a readmetre a tots els treballadors i obligar-los a tornar a negociar. Això és un enfrontament directe a jutges, treballadors i sindicats. a més de crear una situació especialment difícil als treballadors i enviar a 600 persones més a l'atur. El tancament serà completat a desembre. A partir de la situació la directora general de RTVV ha dimitit.


Fabra anunciant el tancament de RTVV


La televisió, que es va innagurar el 9 d'octubre de 1989 , tancarà en desembre d'aquest any en un núvol de corrupció i il.legalitats. RTVV va començar com una televisió per a la difusió del valencià. Hui en dia
  s' ha convertit en un joc d'empreses i diners en el qual els treballadors perden i els directius guanyen.


La decisió del senyor Fabra ha causat molta confusió entre treballadors i sindicats, perquè unes hores abans el jutge havia sentenciat que haurien de readmetre a tots el treballadors i pagar-los els mesos en que no han treballat.

Hui a les 17:00 ha començat la concentració contra la decisió del president de la C.Valenciana. La notícia va pillar desprevinguts als actors de L'Alqueria Blanca que acabaven de eixir de presentar la serie al palau de la generalitat.

A partir d'ara començarà una persecució frenètica d' acusacions i judicis per intentar aconseguir els diners que deu RTVV als treballadors. Ara queda esperar a que s' aprove la llei per a tancar la televisió.






Joan Dolz 2 ESO A