A CASA NOSTRA

Crònica de l'actualitat del Llull

Curs 2013-14

L'IES RAMON LLULL, SENSIBILITZAT AMB LA SITUACIÓ MEDIAMBIENTAL

El passat dia 29 de Gener al nostre institut es celebrà una jornada de sensibilització mediambiental per als alumnes de batxillerat de ciències. El periodista Emilio Varela creador de la iniciativa “La Antártida, la última frontera” va vindre al Ramon Llull per a realitzar esta jornada. Organitzat per el departament de ciències naturals, en especial per Jaime Clares i Teresa Berges aquest és el primer institut que Varela ha visitat en la nostra comunitat.

Marta Gacía i Àngela Segura. Reporteres en acció.3rESOL

El passat 29 de Gener el nostre institut va rebre la visita del conegut periodista científic Emilio Varela. El propòsit de la seua visita va ser una jornada de sensibilització mediambiental que va impartir als alumnes de batxillerat de ciències. Emilio V.participà en una expedició a l’Antàrtida i als Andes per a vore el estat del continent gelat. Hi va estar uns sis mesos dedicat a realitzar fotografies i, sobretot agafar la informació necessària per a després començar amb el projecte “La Antártida, la última frontera”. Amb este projecte Emilio intenta, mediant una jornada de sensibilització fer vore als alumnes la necessitat de començar a reciclar, i a reduïr la contaminació, perquè, a l’Antàrtida els efectes del cambi climàtic son molt més notables que en qualsevol altre lloc del nostre planeta.
Emilio Varela s'hi fa servir d'algunes fotografies fetes allí, power points i, la seua experiència per a convèncer els alumnes que el futur està en les seues mans, i que cal canviar alguns hàbits des de jòvens, començant per el simple fet d’apagar un llum quan no s’use o reciclar paper.
Després d’aquesta xarrada Varela va respondre de manera molt amena a algunes preguntes dels alumnes, en les quals ens va explicar més detallada la seua expedició, els propòsits que tenia i la resposta dels alumnes respecte a esta jornada de sensibilització.
Ens comentà que el seu dia a dia a l’Antàrtida es basava principalment en tomar fotografies dels meravellosos paisatges; també contà la seua impresió al vore per primera vegada aquel enorme continent gelat.
Per a acabar, va afegir que la majoria d’alumnes quedaven concienciats a l'eixir de la xarada. Pels comentaris que ens han fet els nostres companys, segurament ha passat el mateix al Llull.