A CASA NOSTRA

Crònica de l'actualitat del Llull

Curs 2013-14

AJUDANT HAITÍ

El passat 28 de gener, el nostre institut va realitzar una col•lecta a favor de les víctimes del terratrèmol d'Haití. Va estar organitzada pel centre i principalment pel professor Lluís de Rivas, encara que els alumnes de 3r no es van quedar arrere i van mostrar el seu interés per la causa .

Marina Borredà Ricart. 3rESOL

La col•lecta era amb la fi d’arreplegar els màxims diners possibles per a enviar-los a les víctimes del terratrèmol d'Haití. El centre va enviar una nota a tots els alumnes dies abans per a informar sobre la campanya. Durant dues hores, alumnes de 3r de l'ESO van anar passant classe per classe per arreplegar els diners que tant alumnes com familiars d'ells havien aportat. Els companys que van anar passant per totes les aules, en finalitzar la col•lecta, van quedar impressionats de veure l'interés que s'hi havia posat.
Fotografies de Martyna i Sergio

Encara que l'organització estiguera a càrrec del centre i del professor Lluís de Rivas, els alumnes de 3r no van voler ser menys i van aportar el seu granet d'arena amb la confecció dels cartells que posteriorment van penjar per l'institut per a informar de la col•lecta. “1 € = 1 vida”, aqueix era el lema que es podia llegir en la majoria de cartells. Tots els diners recaptats seran enviats a Haití mitjançant l’ ONG Metges sense fronteres. La col•lecta també va continuar el dia 29 per a donar l'oportunitat a tots aquells alumnes que el dia anterior no havien pogut contribuir.
Va ser un dia bonic en què es va poder veure a tot l'institut unit per una causa, però sense oblidar-se el mal que el segueixen passant totes les víctimes del terratrémol.
Dos dies després de la col•lecta, ja hi havia cartells on s’informava dels diners recaptats 1.067,34 €. Els diners ja han sigut ingressats en l’ ONG.

L'ONG "Metges sense fronteres" amb data 1- 2- 2010 ens ha enviat un rebut que dóna compte dels diners ingressats per a la campanya d'ajuda a Haití.
D'altra banda, amb data d'abril hem rebut un diploma d'agraïment signat pel director general MSF-E, Aitor Zabalgogeazkoa.