A CASA NOSTRA

Crònica de l'actualitat del Llull

Curs 2013-14

Petit jardí botànic al Llull

CADA PLANTA ESTÀ RETOLADA EN VALENCIÀ, CASTELLÀ I AMB EL NOM CIENTÍFIC EN LLATÍ
L’institut compta amb un espai verd amb nombroses espècies vegetals degudament catalogades
28.10.2009 - REPORTERES INTRÈPIDES.

Aquest curs celebrem els 25 anys de la creació del nostre institut. És un centre que pot semblar des de fora com molts d’altres de l’època, però el diferencia el seu petit jardí, un xicotet espai verd que s’ha anat construint poc a poc, a iniciativa d’alguns professors del departament de Ciències Naturals, entre els quals destaca Luis Felipe Moreno.
El propòsit de crear un jardí s’inicià al poc de fer l’institut i ara la terra que envolta l’edifici està coberta de nombroses plantes, i la tuia, el margalló, el llorer, la prunera de fulla roja, el palmito, el cedre, la llimera, el pi australià, el ficus, l'ametler, el xop… conviuen amb el romero, l’heura de terra, el gesmil, les margarides, els rosers i d’altres flors que donen un ambient més alegre i ens fa sentir enmig d’entorn natural i ecològic entre tant edifici i construccions que tenim al voltant.
És costum de l’institut plantar un nou arbre en dates significatives. Així, als deu anys de la creació del centre s’hi plantà un xiprer a la porxada. Als vint anys, fou una olivera la que plantàrem al costat de l’entrada del bar. En estes ocasions, a més, es féu una petita cerimònia, i junt a l’arbre també hi figuren uns versos com homenatge als anys viscuts al centre. Al peu de totes les plantes, uns socarrats elaborats per Dolors Manaut, que és l’administrativa de l’institut i, a més, una gran artista, retolen el nom de cada espècie en valencià i castellà, junt al nom científic en llatí.
Els alumnes se sentim privilegiats gaudint d’aquestes plantes que no sols donen color al nostre institut, també ens donen vida . Hem de valorar-les perquè formen part del nostre ecosistema. I, com passa amb la vida, unes plantes continuen el seu creixement vigorós, i d’altres, com li passà al xiprés, es van assecant. Quin nou arbre plantarem per a celebrar els 25 anys? Hem d’anar pensant-lo, la cerimònia serà al febrer, durant les jornades culturals.