A CASA NOSTRA

Crònica de l'actualitat del Llull

Curs 2013-14

VIATGES I EIXIDES d’estudis previstes al Llull

Per Júlia Navarro.3rESOL



Eixides de l’ I.E.S. Ramon Llull nacionals i internacionals per a l’ensenyança lingüística i cultural en el segon i tercer trimestre dels cursos vinents.
Des de fa anys l’institut organitza un viatge a la neu per a esquiar o fer “snowboard”. Aquest viatge es realitza al mes de gener i és organitzat pel departament d’Educació Física.
Fa alguns anys s’organitzen des de l’institut alguns intercanvis amb paÏsos veïns. Concretament des del departament de Francés s’organitza el viatge a França; un intercanvi entre alumnes dels dos països, aquest viatge dura una setmana on espanyols viatgen a França i temps després els francesos arriben al nostre institut.
El mateix ocorre amb el departament d’Anglés, que a causa de les dificultats que representa un intercanvi amb Anglaterra, es fa l’intercanvi amb alemanys que parlen com a segon idioma l’anglés. El sistema és el mateix; una setmana allí, i una altra setmana ací.
Aquestes eixides tenen molts avantatges, pel que fa a l’esquí es parctica un esport, es coneixen llocs nous i ens coneixem entre nosaltres. S’aprofiten també aquests viatges per a fer visites culturals d’altres zones.
Quant als intercanvis d’altres llengües, el més important és l’aprenentatge d’una nova llengüa, però també la convivència amb famílies de diferents cultures i altres costums.
Cal tindre en compte que també trobem inconvenients, generalment les eixides i els viatges són cars i no totes les famílies tenen la possibilitat de participar-hi, per això sols un reduït nombre d’alumnes poden gaudir d’aquestes meravelloses experiències.
Caldria demanar des dels departaments, des de la directiva i des de l’AMPA, subvencions i ajudes econòmiques per a que tothom puga accedir a aquestes activitats.