A CASA NOSTRA

Crònica de l'actualitat del Llull

Curs 2013-14

EL PROBLEMA ES DE TODOS

 El pasado viernes  17 de febrero de 2012, nuestro instituto, el IES Ramón Llull, en un acto de solidaridad con el IES Luís Vives, cesó las clases a partir de las 11:15. Esta decisión fue tomada en una asamblea de profesores con motivo de la desmesurada respuesta de la policía ante las manifestaciones de los estudiantes en contra de los recortes en educación.


LES ETUDIANTS VALENCIENS MANIFESTENT CONTRE LES COUPES  
Le jeudi 16 février, les étudiants du lycée “Lluis Vives” à Valence ont coupé la rue à cause des coupes en éducation.
Tout a comencé le lundi 13, quand les étudiants de Valence se sont rassemblés au centre de la ville et la police les a attaqués, eux et les gens qui passaient par la rue. Une vingtaine d’étudiants a été interpellé  dont certains ont passé la nuit au comissariat.

Toute l’Espagne s’est solidarisé avec Valence et le mardi 21, le centre de Valence était rempli d’étudiants recclamant leurs droits. ……………Toute notre solidarité avec les étudiants et rappelez-vous:
“Sepan los nacidos y los que van a nacer, que nacimos para vencer y no para ser vencidos” (Che Guevara)
#primaveravalenciana,#yotambiénsoyelenemigo
                                                                                                                       Laura Pereira, 1º Bach. L
                                                                                                 

9 de febrer, jornada de reivindicació i denúncia al Llull


Les jornades lúdico-culturals que celebrem cada any al nostre institut han passat a ser aquest curs un dia de reivindicació i de denúncia per les retallades en educació i per la mala gestió del Govern valencià que no garanteix una educació i una sanitat de qualitat per a tots.

La jornada girà en torn a activitats com ara fer grafitis, murals, caricatures, manualitats, cançons, jocs, a més de les lligues esportives i el teatre que ja en són habituals... També una taula redona de debat sobre la situació actual promoguda per l'alumnat de batxillerat. Tot amb un to de reivindicació de drets socials i de denúncia per la mala actuació davant certs temes.




A les 12h., els professors i l'alumnat de batxillerat  ens vam concentrar a les portes de l'institut, com venim fent cada dijous, per a fer pública la nostra protesta. Aquesta mesura forma part d'una sèrie d'actuacions conjuntes amb la resta d'instituts com a rebuig de la política del PP en educació.

 



Vam lluir les pancartes ja fetes per a les manifestacions contra les retallades (les dels motxos) i d'altres cartells amb grafitis i caricatures fets als tallers durant la jornada.Cantàrem la ja famosa "Resistiré"en to lúdic i, ja més emocionats, entonàrem el "Diguem no", la cançó de Raimon que tants professors cantàrem quan érem nosaltres uns joves estudiants com ara són els nostres alumnes. Qui ens anava a dir que aquesta cançó tornaria, al febrer del 2012, tants anys després d'allò, a ser reivindicativa d'uns drets que tant costaren de guanyar i que pensàvem que no tornaríem a perdre.




+ info

El Llull es manifesta !

Els passats dies 21 i 26 de gener, part dels professors i de l´alumnat de l'institut i alguns pares i mares vàrem anar a la manifestació que s'hi va convocar a la plaça de San Agustí. Tots ens manifestàvem en defensa de l'ensenyament públic i en contra de la mala gestió del govern. 
Per a iniciar la marxa junts, vàrem quedar a les 17:30h a l'esplanada que convergeix entre l'Albereda i Aragó. Una vegada estàvem tots, preparàrem les pancartes que ja havien enllestit a l'institut, s'armarem amb xiulets i començàrem la marxa cap a la plaça.
Després d'una hora sense poder avançar, de tanta gent com hi havia, vàrem trobar un desviament per on poguérem "colar-nos", i seguírem la marxa fins arribar a la plaça de la Mare de Déu.
La primera de les manifestacions era contra les retallades i a favor de l'escola pública; la segona abraçava reivindicacions de tot el funcionariat, sanitat i educació. El balanç d'assistència fet pels sindicats va ser de d'unes 120.000 - 180.000 persones. Tot un èxit! 
  







 Margarita García y Olga Verdú, 2º Bachiller B